Meny Stäng

Showen

Ta del av Äldregalans fullspäckade program med rikskända liksom lokalkända artister.

Äldregalan 2023

Årets största pensionärsfest

Den fartfyllda och glädjespridande showen är tillbaka i sin 8:e upplaga med glädje, kvalité och gemenskap – allt under ledning av galans egen konferencier Jacke Sjödin. Överraskningar, humor och nostalgi är några av de ord som beskriver kvällen. I år intar Äldregalan Hägglunds Arena i Örnsköldsvik och Folkparken i Skellefteå. Vi har ett fullspäckat program med härliga gästartister!

Hålltider

Publikinsläpp: 18.00
Show: 19.00-22.00
30 minuters paus mitt på.

Årets artister

Helen Sjöholm

Helen Sjöholm fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla 1995. Under sin karriär har hon bland annat belönats med det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken två gånger, hon har tilldelats Thalia-statyetten för sin roll som Kristina och 2018 tilldelades hon den kungliga medaljen ”Litteris et Artibus” för framstående konstnärliga insatser som sångerska och skådespelerska. Under hösten 2020 släppte hon sitt första soloalbum med nyskriven musik och medverkade även i TV-succén ‘Så mycket bättre’.

Jacke Sjödin

Jakob "Jacke" Sjödin. Den pratglade och humoristiske underhållaren från Sollefteå. Som konferencier och skådespelare slutar Jacke aldrig att överraska. Äldregalan 2018 var första svängen för honom som konferencier - där han gjorde succé. Tidningssummeringar live och framträdanden av Povel Ramels succér. Vi vet aldrig vad som ska ske, men allt blir fyllt med glädje!

Robin Hörnkvist

Som blott 17 år grundade Robin Hörnkvist Sveriges, och kanske världens, första Äldregala. En musiker med förkärlek till soul, rock n' roll och dåliga ordvitsar. Med sin charm trivs han som bäst med micken i handen och bjuder gärna på låtar som "Great Balls of Fire". 2014 utnämndes han till Årets PRO-Ångermanlänning och har sedan dess kallats för "Sveriges yngsta pensionär".

Pär-Åke Stockbergs Husband

Sedan många år tillbaka har Pär-Åke Stockbergs husband varit Äldregalans officiella husband. Bandet består av Per Nordgren på gitarr, Christian Sundeqvist på trummor, Patrik Grundström på bas och Pär-Åke Stockberg på piano och saxofon. Oavsett vem som frontat bandet har de alltid satt kvalitén på högsta nivå.

Angelica Jonsson

Lokalartist i Örnsköldsvik.
Angelica Jonsson härstammar från Sollefteå och har synts på många stora scener i området, bland annat i Helen Sjöholms show i Näsåker och på flera shower med Holmsten Trio. En otroligt begåvad, glad och härlig sångerska!

Ronnie Sahlén

Lokalartist i Örnsköldsvik.
Ronnie Sahlén är mannen nog de flesta en, eller flera, gånger stött på. Det finns nog ingen pensionärsförening i området Ronnie inte lirat på. Nu får han även lägga till Hägglunds Arena. Elvis, dansband, country, skönsång - ja vad kan inte Ronnie?

Mimi Werner

Lokalartist i Skellefteå.
Countrystjärnan från den lilla byn Kinna i Västra Götaland som därefter har gjort musik-meckat Nashville till sin egen stad! Vi har sett henne i Melodifestivalen 2016 och 2018. Mimi är countryartisten och låtskrivaren där hennes musik har spelats flitigt på radio och i TV. Med miljontals lyssningar på Spotify, hundratals spelningar runt om i Sverige och utomlands, två EP:s och fem singlar i ryggen är Mimi Werner nu aktuell med en lång sommarturné genom hela Sverige och nytt låtsläpp i juni!